PIC®

PIC®

Inleiding

microchipMicrochip Technology is een Amerikaans bedrijf dat elektronische componenten maakt, waaronder ook de PIC®-microcontrollers.

Een microcontroller is een elektronische component die het eenvoudigste te omschrijven is als een mini computertje dat vervat zit in één enkele IC. Een microcontroller heeft net als een gewone computer een CPU en geheugen (RAM, ROM). Om te communiceren met de buitenwereld heeft een microcontroller in- en uitgangen die geprogrammeerd kunnen worden. Raadpleeg de video hieronder voor meer uitleg.

Een PIC®-microcontroller is dus een microcontroller die gemaakt wordt door het bedrijf Microchip Technology. De PIC®-microcontrollers kunnen onderverdeeld worden in verschillende families. Zelf heb ik enkel de PIC16 en PIC18 familie gebruikt, maar er bestaan nog tal van andere families, zoals de PIC24 en PIC32. Binnen de verschillende PIC-families heb je dan weer verschillende varianten. Zo bestaat er binnen de PIC18-familie bv. een PIC18F452, maar ook een PIC18F4550, enz.

PIC18F4550
PIC18F4550