Menu (English) | Linux & Asm x86-32 | PIC microchip | Debian Packages | Links | Javastation Sun | Weblog | About
Menu (Nederlands) | Linux & Asm x86-32 | PIC microchip | Tux maakt koffie | Links |   | Weblog | Over
Laatste aanpassing : 2005-07-13
PIC --> PIC18F452 en 3COM 3C509B Ethernet ISA kaart --> PCB (Printed Circuit Board) --> printplaat (www.eurocircuits.be)

Als GNU/Linux-gebruiker een printplaat laten maken bij http://www.eurocircuits.be.

of

Waarom het volgen van web-standaarden belangrijk is.


1. Het lukt niet :-(

Door middel van pcb had ik "Extended Gerber RS-274-X"- en "Excellon/NC drill"-bestanden aangemaakt. "Extended Gerber RS-274-X" en "Excellon/NC drill" zijn de industrie-standaard om informatie over een printplaat-ontwerp uit te wisselen. Nu was het tijd om op zoek te gaan naar een printplaten-fabrikant waar ik deze bestanden kon afleveren om zo de printplaat te laten maken.

Na wat google'n, las ik positieve reacties over eurocircuits. Dus ging ik uiteindelijk hun website bezoeken. Via "Plot & Go", zou ik mijn bestanden kunnen uploaden om er een printplaat uit te laten maken.

Echter toen ik van deze dienst gebruik wou maken, kreeg ik een vervelende melding te zien :

www.eurocircuits.be firefox melding enkel IE

"Geen probleem", dacht ik, "we laten firefox zich voordoen als IE en proberen dan nog een keertje." :

firefox doe alsof je IE bent

En ja, dit leek te werken. Geen foutmelding en de volgende pagina verscheen, waarin de nodige gegevens ingevuld diende te worden :

www.eurocircuits.be firefox pagina 2

Echter, ik stelde vast dat in het veld "Delivery Term" niets kon ingevuld worden en na het aanklikken van bepaalde velden kreeg ik ineens deze foutmelding te zien :

www.eurocircuits.be firefox foutmelding

Ik heb het daarna nog geprobeerd met Konqueror en Opera 7, maar hiermee ondervind ik dezelfde problemen. Dus, het leek mij onmogelijk voor een GNU/Linux-gebruiker om van deze diensten gebruik te maken.

Dus ben ik verder gaan zoeken naar andere fabrikanten. Toch was het vinden van een geschikte fabrikant niet eenvoudig. Zij die in aanmerking kwamen, bevonden zich in het buitenland zodat de betaling via een creditcard moest gebeuren en dat heb ik niet. Ik heb me suf ge-google'd en werd het stil-aan beu. Het leek mij uiteindelijk eenvoudiger om het geheel gewoon op een gaatjes-print te solderen, dan maar zonder echte printplaat.


2. Het lukt wel :-)

Ach, misschien nog eens een laatste poging wagen met de laatse versie van Opera 8. Natuurlijk weer instellen dat Opera zich moest voordoen als IE en proberen maar :

www.eurocircuits.be opera

Wat mij al direct opviel, was dat ik nu in het veld "Delivery Term" wel iets kon aanduiden. Gho, zou het deze keer wel lukken?

www.eurocircuits.be opera succes

En met succes heb ik de nodige bestanden kunnen uploaden. Een dikke week later waren de printplaten klaar. Het resultaat is inderdaad prachtig!


3. Besluit

Het product dat eurocircuits heeft afgeleverd is prachtig en van hoogwaardige kwaliteit. Daar ben ik zeer tevreden over! Alleen spijtig dat het voor iemand die een alternatief besturingssysteem gebruikt bijna onmogelijk wordt gemaakt om van hun diensten gebruik te maken.

Toch hadden deze problemen vermeden kunnen worden. Er bestaan namelijk webstandaarden, zie bv. http://www.w3c.org. Indien deze webstandaarden gerespecteerd zouden worden, kan een webpagina met vrijwel elke browser bekeken worden.

Het zou tof zijn als men bij eurocircuits hier in de toekomst rekening mee zou houden.

www.eurocircuits.be validator


Valid HTML 4.01!
Google